کارآمدسازی و بهبود مستمر نظام آموزش عالی یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر توسعهی جامعه میباشد. اهمیت نظام آموزش عالی در هدایت و سازماندهی منابع آموزشی، پژوهشی و فناوری بهگونهای که ارتباط این سه حوزه تقویت شده و عملکرد آنها منتج به دستیابی کشور به چشمانداز ایدهآل و مورد انتظار شود، برجسته میشود. دستیابی به حداکثر کارایی و اثربخشی نظام آموزش عالی در راستای توسعهی کشور نیازمند الگویی است که توسعهی آموزشی عالی را در تمامی جهات تأمین نماید. پژوهش حاضر با هدف تدوین الگوی توسعه در حوزهی آموزش عالی کشور با تأکید بر دو بعد امنیتی و سیاسی جهتدهی شده است که از این رهگذر در سه حوزهی آموزش، پژوهش و فناوری که سه کارکرد اصلی نظام فوق میباشند، به شناسایی الگو و جهتگیری مطلوب اقدام شده شده و سپس با بررسی نحوه، میزان و اولویت اثرگذاری و مشارکت هریک از این عوامل در ساختار توسعهی آموزش عالی، به بسط و تبیین الگوی مذکور و اجزای آن پرداخته و در نهایت الگوی کلان وضع مطلوب در این مسیر، تدوین شده است. لازم به ذکر است که از بین عوامل دهگانهی اصلی شناسایی شده برای توسعهی آموزش عالی، تمرکز این مقاله بر روی دو عامل سیاسی و امنیتی است. این تحقیق، یک پژوهش بنیادی بوده و مبتنی بر بررسی اسناد بالادستی، منابع و مراجع موجود بوده و برای جمعآوری داده از نظرات خبرگان و متخصصان حوزهی آموزش عالی استفاده شده است. در نهایت نیز مبتنی بر نتایج تحقیق، الگوی مطلوب توسعهی نظام آموزش عالی در دو بعد امنیتی و سیاسی احصا و ارائه شده است.
مردانی, محمدرضا. (1391). طراحی الگوی توسعهی آموزش عالی ایران در افق چشمانداز 20 سالهی کشور با تمرکز بر نگرش امنیتی- سیاسی. سیاست دفاعی, 21(81), -.
MLA
محمدرضا مردانی. "طراحی الگوی توسعهی آموزش عالی ایران در افق چشمانداز 20 سالهی کشور با تمرکز بر نگرش امنیتی- سیاسی", سیاست دفاعی, 21, 81, 1391, -.
HARVARD
مردانی, محمدرضا. (1391). 'طراحی الگوی توسعهی آموزش عالی ایران در افق چشمانداز 20 سالهی کشور با تمرکز بر نگرش امنیتی- سیاسی', سیاست دفاعی, 21(81), pp. -.
VANCOUVER
مردانی, محمدرضا. طراحی الگوی توسعهی آموزش عالی ایران در افق چشمانداز 20 سالهی کشور با تمرکز بر نگرش امنیتی- سیاسی. سیاست دفاعی, 1391; 21(81): -.