آنچه در تاریخ 11 سپتامبر در ایالات متحده رخ داد، یک رویداد یا حادثه بیش نیست، اما این حادثه یکی از مهمترین رویدادهایی است که در طول تاریخ بیسابقه بودهاست و به دلایل مختلف از جهات سیاسی، اقتصادی و مالی، اجتماعی، علمی و اخلاقی حائز اهمیت ویژه میباشد. اما آنچه در این نوشتار مورد توجه اساسی است، بررسی ابعاد حقوقی آن با تأکید بر حقوِ بینالملل خلع سلاح و کنترل تسلیحات میباشد تا به خصوص رویکرد یکجانبهگرایی برخی دولتهای غربی در این حوزه، که کاملاً با ماهیت مشارکتی و مبتنی بر همکاری نظم حقوقی بینالمللی کنونی مغایرت دارد، به تصویر کشیده شود. براساس تحلیلهای این نوشتار و دستاوردهای آن، در کنار تغییرات حاصله در مفاهیم اصلی و بنیادهای نظام خلع سلاح و کنترل تسلیحات نظیر بازدارندگی هستهای، دفاع ضد موشک و...، اینگونه یکجانبهگراییها باید در آستانة گذشت یکسال از حادثه 11 سپتامبر، متوقف گردد و تنها بر اساس اصل بنیادین و عرفی همکاری در نظم حقوقی کنونی است که میتوان به صلح و ثبات جهانی و همزیستی پایدار امیدوار بود.
ساعد, نادر. (1392). خلع سلاح و کنترل تسلیحات کشتار جمعی پس از یازده سپتامبر : همکاری بینالمللی یا یکجانبهگرایی؟. سیاست دفاعی, 10(38-39), -.
MLA
نادر ساعد. "خلع سلاح و کنترل تسلیحات کشتار جمعی پس از یازده سپتامبر : همکاری بینالمللی یا یکجانبهگرایی؟", سیاست دفاعی, 10, 38-39, 1392, -.
HARVARD
ساعد, نادر. (1392). 'خلع سلاح و کنترل تسلیحات کشتار جمعی پس از یازده سپتامبر : همکاری بینالمللی یا یکجانبهگرایی؟', سیاست دفاعی, 10(38-39), pp. -.
VANCOUVER
ساعد, نادر. خلع سلاح و کنترل تسلیحات کشتار جمعی پس از یازده سپتامبر : همکاری بینالمللی یا یکجانبهگرایی؟. سیاست دفاعی, 1392; 10(38-39): -.