بر اساس دکترین جدید امنیت ملی آمریکا، نیروهای نظامی این کشور در منطقهی آسیا ـ پاسفیک متمرکز خواهند شد. تغییر رویکرد قارهای آمریکا از منطقهی خاورمیانه به پاسفیک، متأثر از چندین عامل به هم مرتبط بوده است. اولین عامل به تحول کیفی و تعدیل کمی در وضعیت نظامی جهان بهویژه ایالات متحده برمیگردد. در واقع، فقط محل جغرافیایی نیروهای آمریکایی تغییر نمیکند، بلکه ماهیت و مسئولیتهای این نیروها نیز طبق دکترین جدید امنیت ملی متحول میشوند. دومین عامل مهم به لزوم تشکیل یک اتحاد چندجانبهی نظامی ـ امنیتی جدید بهمنظور کنترل و مهار مربوط میشود. در واقع، به نوعی یک کمربند امنیتی در اطرف چین کشیده خواهد شد تا قدرت اقتصادی و نظامی این کشور را مهار کند. سومن عامل تغییر به شکست راهبردهای مداخلهجویانهی واشنگتن در منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا مربوط م شود. از پیامدهای کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه، میتوان به افرایش نقش و بازیگری متحدین سنتی این کشور در منطقه و اولویتیابی راهبرد مهار و تحریم در سیاست خارجی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره نمود.
یزدانپناه, محمد, & جانفشان, سید مهدی. (1392). تغییر راهبرد نظامی - امنیتی آمریکا از منطقه خاورمیانه به پاسیفیک و پیامدهای آن برای جمهوری اسلامی ایران. سیاست دفاعی, 22(85), -.
MLA
محمد یزدانپناه; سید مهدی جانفشان. "تغییر راهبرد نظامی - امنیتی آمریکا از منطقه خاورمیانه به پاسیفیک و پیامدهای آن برای جمهوری اسلامی ایران". سیاست دفاعی, 22, 85, 1392, -.
HARVARD
یزدانپناه, محمد, جانفشان, سید مهدی. (1392). 'تغییر راهبرد نظامی - امنیتی آمریکا از منطقه خاورمیانه به پاسیفیک و پیامدهای آن برای جمهوری اسلامی ایران', سیاست دفاعی, 22(85), pp. -.
VANCOUVER
یزدانپناه, محمد, جانفشان, سید مهدی. تغییر راهبرد نظامی - امنیتی آمریکا از منطقه خاورمیانه به پاسیفیک و پیامدهای آن برای جمهوری اسلامی ایران. سیاست دفاعی, 1392; 22(85): -.