دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) دانشکده علوم و مهندسی دفاعی حسن یزدانی
چکیده
روابط ایران و ترکیه، پس از انقلاب اسلامی ایران، تحت تأثیر عواملی چون اسلامگرایی، رقابت ژئوپلیتیکی، رقابت بهمنظور هژمون منطقهای، اقتصادی و سیاسی بوده است. هر دو کشور ایران و ترکیه بر یکدیگر تأثیر دارند و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران از این کشور مهم تأثیرپذیر میباشد، اما در این سالها روابط دفاعی و نظامی دو کشور پیشرفتی نداشتهاند. هدف از این تحقیق شناخت ترکیه و دستیابی به مؤلفهها و شاخصهای نظامی مؤثر بر روابط دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه و تعیین میزان تأثیر آنها بر روی یکدیگر میباشد.
در این پژوهش، نوع تحقیق «کاربردی- توسعهای» و روش تحقیق «توصیفی- تحلیلی» و سؤال اصلی تحقیق «مؤلفهها و شاخصهای نظامی مؤثر بر روابط دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه کدام است؟» میباشد. مدل مفهومی برگرفته از نظرات اساتید با پرسشنامهی طیف لیکرت خودساخته به آزمون خبرگان گذاشته شد، با ضرایب آلفاگرونباخ 0.956 و لاشهی بیشتر از 0.8 پایایی و روائی آن تأیید گردید. در نهایت، با آزمون فریدمن، همبستگی و تحلیل بارهای عاملی، روابط دفاعی امنیتی با دو مؤلفهی همگرایی و واگرایی نظامی و 19 شاخص به تأیید رسید.
صفوی, سید یحیی, حاتمی, حمیدرضا, & مرادیان, محسن. (1394). مؤلفهها و شاخصهای نظامی مؤثر بر روابط دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه. سیاست دفاعی, 23(92), -.
MLA
سید یحیی صفوی; حمیدرضا حاتمی; محسن مرادیان. "مؤلفهها و شاخصهای نظامی مؤثر بر روابط دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه", سیاست دفاعی, 23, 92, 1394, -.
HARVARD
صفوی, سید یحیی, حاتمی, حمیدرضا, مرادیان, محسن. (1394). 'مؤلفهها و شاخصهای نظامی مؤثر بر روابط دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه', سیاست دفاعی, 23(92), pp. -.
VANCOUVER
صفوی, سید یحیی, حاتمی, حمیدرضا, مرادیان, محسن. مؤلفهها و شاخصهای نظامی مؤثر بر روابط دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه. سیاست دفاعی, 1394; 23(92): -.