با وجود گذشت نزدیک به سه دهه از جنگ ایران و عراق مطالعه و تحقیق در مورد ابعاد و زوایای گوناگون آن، برای مراکز تحقیقات راهبردی و نظامی ایران و جهان، یک وظیفه و ضرورت اجتنابناپذیر است. گرچه تجارب جنگ خلیج فارس(تهاجم عراق به کویت و به دنبال آن حمله آمریکا و متحدین به عراق) این عقیده را بهوجود آورد که ماهیت جنگها وارد مرحله نوینی شده و جنگهای پیشین نمیتوانند دارنده درسها و نکات آموزشی قابل توجهی باشند، اما به دلیل عدم برخورداری کشورهای مختلف و خصوصأ دولتهای موجود خاورمیانه از تکنولوژی نظامی پیشرفته و بهکارگرفته شده در جنگهای اخیر، به نظر میرسد که جنگ ایران و عراق با توجه به ویژگیهای خاص خود که در آن دوران بینظیر بود، برای مراکز دانشگاهی و صاحبنظران نظامی ایران و منطقه حاوی درسها و تجارب با ارزشی است و مطالعه و بررسی در مورد آن را ضرورت میبخشد. بر اساس اهمیتی که این جنگ خصوصأ راهبردهای به کار رفته در آن دارد تحقیق حاضر با روش تحلیلی- توصیفی با رویکرد مقایسهای و با استفاده از ابزارهای اسنادی و پیمایشی(پرسشنامه) با استفاده از نظرات 50 نفر از اساتید، خبرگان و فرماندهان جنگ، راهبردهای بهکار گرفته شده توسط جمهوری اسلامی ایران و عراق در رویارویی باهمدیگر را در سه سطح ملی، نظامی و عملیاتی را مورد تحلیل قرار داده است.
پیری, هادی مراد, & حشمتی جدید, مهدی. (1395). بررسی مقایسهای راهبرد جمهوری اسلامی ایران و عراق در دوران جنگ از دیدگاه فرماندهان دوران دفاع مقدس. سیاست دفاعی, 25(97), 9-36.
MLA
هادی مراد پیری; مهدی حشمتی جدید. "بررسی مقایسهای راهبرد جمهوری اسلامی ایران و عراق در دوران جنگ از دیدگاه فرماندهان دوران دفاع مقدس", سیاست دفاعی, 25, 97, 1395, 9-36.
HARVARD
پیری, هادی مراد, حشمتی جدید, مهدی. (1395). 'بررسی مقایسهای راهبرد جمهوری اسلامی ایران و عراق در دوران جنگ از دیدگاه فرماندهان دوران دفاع مقدس', سیاست دفاعی, 25(97), pp. 9-36.
VANCOUVER
پیری, هادی مراد, حشمتی جدید, مهدی. بررسی مقایسهای راهبرد جمهوری اسلامی ایران و عراق در دوران جنگ از دیدگاه فرماندهان دوران دفاع مقدس. سیاست دفاعی, 1395; 25(97): 9-36.